Hittanos jutalomkirándulás

Június 18-án, reggel 9 órakor indultunk Budakeszire, a Vadasparkba.

Egy autóval és egy kisbusszal mentünk, tizenkettő nyertessel: Rapati Andrea, Muzslai Zsuzsanna, Muzslai Emese, Balogh Eszter, Balogh András, Balogh Attila, Balogh Péter, Urbán Barnabás, Katona Vanda, Birkés László, Kobzás Dóra, Motúz Marietta és a kettő kísérőnk de egybe a kettő sofőr is: Bakonyi Loretta és Regina nővér.( A győztesek között volt még Katona Gréta és Szűcs Flóra is, de ők már a nyári nyaralásuk miatt nem tudtak velünk tartani.

 

 

Fél tizenegy körül már a Vadasparkban voltunk. Ott gyorsan ettünk egy kicsit és elindultunk. De természetesen kaptunk egy vezetőt is, hogy ne tévedjünk el, őt Franknek hívták. Először az őzekhez mentünk, ott kettő csoportba kellett szétválni és kezdődhetett a fabatka gyűjtése. Frank sok érdekességet mondott az őzekről, miután kiosztott pár fabatkát a helyesen válaszolók között és jöhettek a vaddisznók. Itt olyan dolgok is kiderültek például, hogy az újonnan született malacok máris követik az anyjukat. Átmentünk az európai bölényhez, természetesen itt is kaphattunk fabatkákat, de megtudtuk azt is, hogy a bölény nagyjából 600kg-ot nyom. Találkozhattunk még gímszarvassal is, aki az egyik legnagyobb szarvasféle. Ezután mentünk a barnamedvéhez és a farkasokhoz, akik együtt voltak egy ketrecben, egy kis érdekesség: az itt található medvének a súlya elérheti a 800kg-ot is, hazánkban a szürke farkas az I. világháború idején pusztult ki és körülbelül az 1980-as években jelent meg újra. Sajnos a medvék után elérkeztünk az utolsó állomáshoz, a muflonokhoz. A muflonnak szerintem nagyon szép a szarva. Ezután elbúcsúztunk Franktől.L

Átmentünk egy színpadhoz, ahol kisállat bemutató keretében egészen közelről találkozhattunk házi egérrel, patkánnyal, görénnyel, mosómacival, rókával kutyussal. Nagyon érdekes dolgokat mondott el az állatokat bemutató nő.

Felmentünk még az állatsimogatóba ahol muflonokat, őzeket simogathattunk.

Megmásztunk egy kilátót, ahonnan szép volt az egész táj.

Lementünk fagyizni és aki akart vehetett kis ajándékokat is.

Ezután még végigjártuk a Vadaspark eddig nem látott állatait: megnéztük a macskabaglyot, az erdei fülesbaglyot, a gyöngybaglyot, a fürjeket, a fácánokat, az üregi nyulakat, a mókusokat, a nagy pelét, a nyestkutyákat, a mosómedvéket, a borzokat, a hollót, a közönséges nyestet, az aranysakálokat és végül a hiúzt.

Négy óra fele indultunk haza. De előtte még Knorr falatkákat kóstoltunk a Vadaspark előtt.

Nekem nagyon tetszett ez a kirándulás, de szerintem nem csak nekem, hanem mindenkinek!

Motúz Marietta

 

Share/Save/Bookmark