BAJÓTI RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOM

 

NAGYBÖJT 5. VASÁRNAPJA

C év –2019. április 7.

7.

Nagyböjt 5. vasárnapja

9 00 Szentmise

Gyűjtés a Szentföldi keresztények javára !

17 00 KERESZTÚT PÉLIFÖLDSZENTKERESZTEN

8.

Hétfő

18 00 + Bognár Ferenc, fel.: Motúz Mária, fiuk: Ferenc és nagyszülők

11.

Csütörtök

17 30 KERESZTÚT A MISSZIÓS KERESZT JELENLÉTÉBEN

18 00 SZENTMISE A MISSZIÓS KERESZTTEL, MAJD RÖVID SZENTSÉGIMÁDÁS

12.

Péntek

NYERGESÚJFALUN A MISSZIÓS KERESZT

18 00 Fábry Kornél atya, az Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának főtitkára tart előadást a nyergesújfalui templomban, majd Szentmise

13.

Szombat

17 15 Rózsafüzér Titokcsere

17 45 Szentmise

14.

Virágvasárnap

900 Szentmise URUNK BEVONULÁSA

Barkaszentelés- Passió

Isten éltesse azokat, akik a héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat!

VVVV

A plébánia udvar és a templom takarítása szép összefogást eredményezett. Köszönjük a hívek munkáját, idejét, szeretetét, melyet egyházközségünk iránt tanúsítanak. Isten áldja meg ezt a közös összefogást!

VVVV

Ma, nagyböjt 5. vasárnapjának perselyadományát a szentföldi keresztények megsegítésére ajánlhatjuk fel.

VVVV

Ma délután 3 órakor lesz a környékbeli hívek keresztútja. Mivel Péliföldszentkereszt a közelünkben van, nem szervezünk külön buszt az odajutáshoz. Kérjük a testvéreket beszéljenek össze, hogy kinek van az autójában szabad hely, családdal megbeszélve vagy akár gyalogosan is tervezzük úgy a délutánt, hogy minél többen jelen tudjunk lenni. A 6. állomásnál pedig együtt hordozva a keresztet, gondolatainkkal kapcsolódjunk bele a közös keresztútba.

VVVV

Amint azt már korábban említettük, április 11-en, csütörtökön, a templomunkba érkezik a MISSZIÓS KERESZT. Bár ez egy hétköznapi nap, olyan hitben és kulturális értékekben jelentős napról van szó, hogy szánjuk rá ezt az időt, hogy együtt imádkozzunk ezen az estén. Hirdessük, hívjuk el a környezetünkben élőket.

17.30 – Keresztút a missziós kereszt jelenlétében

18.00 – Szentmise az Eucharisztikus Kongresszusért és saját magunk Eucharisztiában való megerősödéséért. Majd utána rövid Szentségimádás, hogy az estén kapott kegyelmeket az Úr Jézus elé tárva megerősödjünk a vele való kapcsolatban.

Ferenc pápa döntése értelmében 2020 szeptemberében hazánkban, Budapesten kerül megrendezésre az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Nagy megtiszteltetés ez számunkra, hiszen e rendezvény kapcsán lehetőségünk nyílik arra, hogy az egész világ előtt megvalljuk Jézusba és az Oltáriszentségbe vetett hitünket, és tanúságot tegyünk örömünkről és keresztény reményünkről. Készületünkben segít minket az Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma, a missziós kereszt, amit most ünnepélyes módon állítottunk ki templomunkban. Ez a kereszt, mely a 2007-es budapesti Városmissziónak is a keresztje volt, s most, a Kongresszusra készülve az országot járja, figyelmeztessen bennünket megváltásunk művére, s arra a szeretetre, amit Jézus irántunk tanúsított, amikor a kereszten függve értünk adta az életét.

++++

Mi is ez a missziós kereszt?

Ozsvári Csaba ötvösművész (1963-2009) alkotása, a Missziós kereszt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós szimbóluma. Az esztergomi bazilikában álló tölgyfa kereszt 2007-ben készült, három méter húsz centi magas, bronz borításokkal díszített. A keresztet a 2007-es Budapesti Városmisszió alkalmával állították fel először, majd az esztergomi bazilika északi kereszthajójában nyert végleges elhelyezést.

Növényi ornamentikája a magyar honfoglalás kori ötvösség motívumait idézi. Díszítőelemei alapján historizáló mű; leveles-indás mintázatában az ősi magyar életfamotívum jelenik meg, a páva szimbólum megjelenítésével pedig ókeresztény stílusjegyeket is visel. De a kereszt nemcsak egy - a történelmi múltunk stílusvilágát magán hordozó - egyedi ötvösmunka, hanem ereklyetartó is. Középpontjában, ezüst tokban Szent Kereszt-ereklye van elhelyezve, melyet a leveles díszek fordulataiban magyar, ill. magyar vonatkozású szentek ereklyéi vesznek körbe: Szent Adalbert - Boldog Salkaházi Sára - Boldog Batthyány-Strattmann László - Szent Gellért - Szent Imre - Szent István király - Szent László király - Szent Margit - Szent Erzsébet - Kassai vértanúk - Boldog IV. Károly király - Szent Hedvig - Zoborhegyi Szent Zoerard-András - Zoborhegyi Szent Benedek - Szent Márton - Boldog Gizella - Boldog Apor Vilmos - Boldog Romzsa Tódor - Boldog Meszlényi Zoltán - Becket Szent Tamás - Boldog Brenner János - Boldog Drinai Vértanúk - Boldog Gojdics Pál Péter - Boldog Hopkó Bazil - Boldog Scheffler János - Boldog Anton Durcovici - Boldog IX. Ince pápa.

Ferenc pápa 2017 novemberében megáldotta a 2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus  Missziós keresztjét.

VVVV

Előzetesen szeretnénk jelezni néhány programot, melyek lelki felkészülésként szolgálhatnak húsvétra készülődésünkben.

Most csak időpontként, hogy tudjunk előre tervezni, később, mikor aktuálissá válik a részletekről is tájékoztatást adunk:

Április 7. 15.00 : Keresztút Péliföldszentkereszten

Április 11. csütörtök: MISSZIÓS KERESZT érkezése a templomunkba

Április 12. péntek, 18.00 óra: Fábry Kornél atya, az Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának főtitkára tart előadást a Nyergesújfalui Plébánián.

Április 13. szombat : Egész napos lelkinap a hittanosoknak ( 4-9. osztály)

Július 21-25. : Hittanos tábor

****

Idén kiemelten fontos, hogy rendelkezzen adója egyházi 1%-áról. Kérjük, támogassa a Magyar Katolikus Egyház szolgálatát adója egyházi 1%-ával, hogy a legnagyobb hazai keresztény közösség minél többeknek nyújthasson segítő kezet az oktatás, a betegápolás, a hitélet, a karitatív tevékenységek és a család területén.

Technikai szám: 0011

Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (pl. családi adókedvezmény). Az állam ugyanis a felajánlók számánál ezeket a rendelkezéseket is figyelembe veszi. Az egyházaknak biztosított kiegészítő támogatás felosztása ugyanis a rendelkezők száma alapján történik, amelybe a nulla forintról szóló felajánlás is beleszámít.

 

Aki online módon, ügyfélkapun keresztül kéri a NAV által elkészített adóbevallást és azt módosítás nélkül elfogadja, akkor se felejtsen el rendelkezni az online felületen adója 1%-áról!

****


J
elentkezés telefonon a nyergesújfalui plébánia telefonján: 06-33/455-357, vagy e-mailen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. --> Szőcs László atyánál a 06-20/370-25-27-es mobil telefonon.

 

Share/Save/Bookmark