Lelki nap

A 2010. március 12-13- i hétvégén újra összegyűltünk mi, a nyergesújfalui, bajóti és mogyorósbányai hittanosok, hogy lelkileg fel tudjunk készülni húsvét ünnepére. Mivel az idei évet a Püspöki Kar a Család Évének nevezte ki, ezért a mi lelki napunk témája is ez lett.

Miután kipakoltunk Lojzi atya előadását hallgattuk meg a bűnről. Utána elmehettünk gyónni, hogy tiszta szívvel várjuk az Úr feltámadását. Amíg egymásra várakoztunk kis képkeretet készítettünk, amibe a családunkra jellemző idézetet tehettünk bele, és Isten áldását kértük a szeretteinkre.

Ebéd után egy rendhagyó előadást hallgattunk meg: az előző évektől eltérően, nem egy papot, hanem egy nagycsaládot hívtunk el. A 8 tagú Tamás család volt a vendégünk. Az előadásuk nagyon tetszett mindenkinek. Megtudhattuk, hogy mi a helyünk a saját családunkban. Egy árverést is rendeztek, amiben lelki értékeket lehetett venni, például: szeretet, család, kapcsolatok, békesség.

Ez után, hogy kicsit felélénküljünk az udvaron játszottunk és táncoltunk, majd lerajzoltuk a családunkat a rajz pályázatra.

Hamar megvacsoráztunk, mert a már minden évben megrendezett nagy sikerű kvíz játék következett. 5 csapatra lettünk felbontva. Nagyon érdekes csapat nevek születtek: lánctalpas kukacok, sajtos békák, rózsaszín párducok, zöld flamingók és családfa. A feladatok közt volt gondolkodtató és vicces is. Például: lufi pukkasztás, vagy 1 percen keresztüli folyamatos beszélés. Sokat nevettünk.

Zárásként szabadtéri keresztúttal fejeztük be a napot. Takarodó után viszonylag hamar lecsendesültünk.

Reggel a misére készültünk. A szentmise után újabb verseny következett. Bár sokan féltünk, hogy eltévedünk, senki se veszett el a tájfutás közben.

Délután Józsi atya tartott előadást a sátán kísértéséről. Ezzel a témával kapcsolatban néztünk filmet és egy tesztet is kitöltöttünk.

Utána kint a szabadban játszottunk, de már kicsit szomorúan, hiszen tudtuk nem sokára következik a lelki nap zárása.

Az uzsonna után beültünk a nagyterembe és megbeszéltük miért volt számunkra nagyon fontos ez a hétvége. És következett az eredményhirdetés. A csapatok a sok munkájukért csokit kaptak. A rajz pályázat nyertesei is egy finom tábla csokival lettek gazdagabbak.

Pakolás után mindenki elbúcsúzott egymástól és egy fergeteges hétvége után hazamentünk, új élményekkel és barátokkal gazdagodva. Köszönjük szépen Lotti néninek, Zsuzsa néninek, Regina nővérnek, Józsi atyának és a csoportvezetőinknek: Marikának, Patríciának, Gabinak, Szabolcsnak és Tibinek a sok munkáját és odafigyelését.

Horváth Luca Kamilla

Share/Save/Bookmark