Támogatóink

Támogatóink: Tárhely.eu

Cloud.hu

Cloud.hu - Felhőalapú virtuális szerver.
www.cloud.hu
Zsui.hu

Tárhelyszolgáltatás.com
Eudomain.eu

Gyorshonlap.hu

Ki van itt?
Oldalainkat 12 vendég böngészi
Imádságok
Az édesanya imája

Bizalommal fordulok hozzátok, gyermekeim őrangyalai, kiket Isten állított melléjük. Mindenekelőtt azért a kegyelemért könyörögjetek, hogy őket Isten és a mennyország számára nevelhessem. Oltalmazzátok őket ott, ahol az én szemem nem őrködhet felettük, kísérjétek őket ott, ahová az én lábam nem követheti őket. Figyelmeztessétek őket ott, ahol az én hangom nem éri utol őket, vezessétek és mentsétek meg őket a mennyország számára! Isten fizesse meg szereteteteket!

Ámen.

Kedves Gyerekek és Szülők!

Bár már elkezdődött a hitoktatás, évnyitó szentmisénket, az ún. Veni Sancte szentmisét 2012. szeptember 23-án, délelőtt háromnegyed 9-kor tartjuk a bajóti templomban!
Ezen vasárnaptól indul a éves szentmiseverseny is!
Szeretettel hívjuk és várjuk a családokat!

Share/Save/Bookmark
 

HITTANÓRÁK BAJÓTON

Óvoda Kedd 15.15
Óvoda Bakonyi Loretta
1-2. osztály Péntek 10:50 Iskola Bakonyi Loretta
3. osztály Péntek 11.45
Iskola Bakonyi Loretta
4. osztály Péntek 12.35 Iskola Bakonyi Loretta
5-6-7.osztály Péntek 15.30 Plébánia Bakonyi Loretta
8-9-10. osztály
Péntek 16.30
Plébánia Bakonyi Loretta

Share/Save/Bookmark
 

Augusztustól a vasárnapi szentmisék 3/4 9-től kezdődnek templomunkban!

Share/Save/Bookmark
 

Személyi változás plébániánkon

Erdő Péter bíboros úr augusztus elsejei hatállyal felmentette kápláni beosztásából Lukács József atyát, és kinevezte Sárisáp, Mogyorósbánya és Annavölgy plébániai kormányzójává.

Kérjük Józsi atya számára a Szentlélek világosságát és erejét, és Jézus Krisztus segítő kegyelmét és áldását!

Share/Save/Bookmark
 

Június 24-én, vasárnap délelőtt a mise után 14-en elindultunk Tabajdra és Alcsútra, a jutalomkirándulásunkra, mely az egész éves hűséges szentmisére járásunk jutalma volt.
A nyertesek: Balogh Eszter, Balogh Péter, Birkés László, Gasparek Ákos, Gasparek Réka, Katona Vanda, Muzslai Emese, Muzslai Zsuzsanna, Motúz Marietta, Taferner Dániel, Rapati Andrea, Rapati Tamás, de kettő jutalmazott egy osztálykirándulás miatt nem tud részt venni a kiránduláson ( ők más jutalomban részesülnek), így a következő 2 hittanos szerencsésen bekerült helyettük: Kaptás Boglárka és Legény-Tóth Sára. Még természetesen jött kettő kísérő, akik egyben vittek is minket: Lotti néni és Józsi atya. Ezúttal is köszönjük a Nyergesújfalui Szent Mihály Idősek Otthonának a kisbuszt.
Mise után egy kis gyülekező, a GPS beállítása… és már indultunk is Tabajdra, a Mezítlábas Parkba. Az odafele út nagyon jól telt nálunk. Sokat nevettünk és érdekes faluknak a nevét fedezhettük fel.
Amikor megérkeztünk a faluba kicsit ettünk és ittunk. Aztán megkerestük a Mezítlábas Parkot. A Park bejárata mellett áll egy Nepomuki Szent János szobor (ezt Józsi atyától tudtuk meg). Mentünk körülbelül 50métert és meg is érkeztünk a Park bejáratához. Ott mindenki levette a cipőjét, és megkezdődött a túra.:) Sokféle anyagokon mehettünk keresztül. Hogy néhányat említsek: agyag, bazalt, patakmeder dolomittal, kukoricatorzsa, tőzeg, fenyőfapadló, cölöpök, dolomit, fenyőkéreg, folyami kavics stb.. És ezek mind 21 járófelületen keresztül. Amikor végig értünk, lementünk a Park játszóteréhez, ahol volt, aki evett-ivott, volt aki fényképezett és aki játszott.
Visszamentünk a kocsihoz és a kisbuszhoz, egy picit ettünk-ittunk és indulás Alcsútra, az arborétumba. Lotti néni megvette a jegyeket és mehettünk is. De előtte Eszter, egy picit olvasott az arborétumról. Először megnéztük a Pálmaházi romokat. Utána a Habsburg kastély maradványait, ahol persze muszáj volt fényképet csinálni.:) A Kápolna előtt még megnéztük az Oroszlános-kutat is. Aztán mentünk a Kápolnába, ahol szép festmények és egy kis emelet várt, ahova persze mindenki felment. Egy nagy csíííz és kész is a kép! Következett a Babaház. Majd megnéztük a térképet, és a Medveház jött. Természetesen mindenki "megtámadta" a házat, kép itt is készült. Utána lementünk a pavilonhoz, ahol a fiúk táncoltak és Emese balettozott, az akkori kor szokásához híven. Körbejártuk a gyönyörű nagy tavat, ahol a Grotta, vagyis a barlang egy Mária szoborral fogadott. Ott elmondtunk egy Üdvözlégy Máriát, és Lotti néni kiosztott egy kis feladatlapot a csoportoknak. Kezdődjön a verseny! 14 kérdésből álló feladatot kaptunk mindnyájan. Körülbelül 15 perc alatt mindenki kész lett. Közösen leellenőriztük. Sajnos senkinek nem lett hibátlan, ám egy jó hír, hogy mindenki 10 pont felett teljesített! A jutalmunk: jó kis hűsítő a nagy melegben: fagyi! Kimentünk a bejárathoz egy gyors evés-ivás és ajándékvásárlás és mentünk a kocsikhoz. Alcsúton megálltunk fagyizni. A kicsiknek nagyon ízlett, az elmondásuk alapján.:) Vissza a kocsikhoz. Aztán indulás haza.:) Körülbelül fél öt körül értünk haza.
Nekem nagyon tetszett ez az egy nap. Remélem, hogy jövőre is, bekerülhetünk a legjobbak közé.:)
Az egész csapat nevében köszönöm Lotti néninek és Józsi atyának, hogy elvittek minket egy ilyen szép napra és köszönjük Lojzi atyának a plébániai támogatást is.
Motúz Marietta

Share/Save/Bookmark
 

ÚJ- ÚJ-ÚJ- ÚJ- ÚJ- ÚJ- ÚJ- ÚJ

A festés után, a férfiak pakoló munkájának, és az asszonyok gyors takarításának köszönhetően, június 28-tól már újra a templomban lesznek a szentmisék.

 

 

 

 

Share/Save/Bookmark
 

Az Úrnapi szentmisével és körmenettel együtt tartottuk a Te Deumot, hittanos évzáró szentmisénket. Ennek keretében derült fény azok személyére, akik egész éves hűséges szentmisére járásuk jutalmául jutalomkiránduláson vehetnek részt.

38 pont
1. Balogh Péter – 4.o.
2. Motúz Marietta – 6.o.
3. Birkés László – 7.o.
4. Rapati Andrea – 9.o.
5. Balogh Eszter – 10.o.

36 pont
6. Katona Vanda -2.o.

34 pont
7. Gasparek Ákos - 4.o.
8. Muzslai Emese – 8.o.
9. Muzslai Zsuzsanna – 9.o.

33 pont
10. Taferner Dániel - 3.o.

32 pont
11. Gasparek Réka – 6.o.

31 pont
12. Rapati Tamás – 1.o.

Mivel két jutalmazott egy osztálykirándulás miatt nem tud részt venni a kiránduláson ( ők más jutalomban részesülnek), így a következő 2 hittanos szerencsésen bekerült helyettük.

29 pont
13. Kaptás Boglárka – 6.o.

28 pont

14. Legény-Tóth Sára – 2.o.

 

Share/Save/Bookmark
 

A képek megtekinthetőek a Bajóti Plébánia Facebook oldalán!

https://www.facebook.com/bajotiplebania

Több éves hagyomány, hogy Pünkösd ünnepén egyházközségünk tagjai összegyűlnek, együtt ünnepelve az Egyház születésnapját.

Ezért idén is sok szeretettel hívjuk és várjuk a családokat, 2012. május 27-én, Pünkösdvasárnap, egyházközségünk közös ünnepére.

Ünnepünk délután 4 órakor kezdődik a plébánia udvarán a Szentlélekváró szabadtéri szentmisével.

5 órakor énekkel, tánccal, színdarabokkal ajándékozzuk meg egymást, melyet egyházközségünk hittanosai és az énekkar ad elő.

Ezután lehetőség van kötetlen beszélgetésre, játékra egy-egy sütemény és ital elfogyasztása mellett.

Kérjük, hogy a kínálni valóhoz egy-egy tányér süteménnyel járuljanak hozzá a családok.

Az italról a plébánia gondoskodik.

 

Köszönettel és szeretettel:

Molnár Alajos plébános, Lukács József káplán

és az Egyházközség Képviselőtestülete

 

Share/Save/Bookmark
 

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 7

Bejelentkezés

Üdvözöljük a BajótiPlébánia.hu weboldalon!