Támogatóink

Támogatóink: Tárhely.eu

Cloud.hu

Cloud.hu - Felhőalapú virtuális szerver.
www.cloud.hu
Zsui.hu

Tárhelyszolgáltatás.com
Eudomain.eu

Gyorshonlap.hu

Ki van itt?
Oldalainkat 8 vendég böngészi
Imádságok
Gyermekeimért, az őrangyalukhoz

Gyermekeim Őrangyalai, rátok bízom enyéimet, mikor én már nem őrizhetem, nem vezethetem őket. Védjétek meg őket ma és minden nap minden testi és lelki bajtól, hogy megmeneküljenek a rossztól. Ébresszétek föl lelkiismeretüket a kísértések idején, és erőtökből kölcsönözzetek támaszt nekik a lankadás óráján. Szent angyalok, kik örökké az Úristen színe előtt jártok, kérjétek az Istent, hogy mindent jó végre vezessen családunkban, hogy mi, akik összetartozunk, majdan veletek együtt dicsérhessük és imádhassuk Őt.

Ámen.

BESZÁMOLÓ AZ IDŐSEK, BETEGEK MISÉJÉRŐL

A karitász munkánk során már hagyománnyá vált az idősek és betegek miséje.
Az idősebb testvéreinknek Bertalan és László atyánál volt gyónási lehetőségük.
A szentmise kezdete előtt a karitász munkatársak az egy év alatt elhunytakért gyújtottak mécsest, így 21 elhunytról emlékeztünk meg.

A szentmisén a szentleckét és a könyörgéseket munkatársaink olvasták fel.
A prédikáció után amit László atya tartott nagy szeretettel, a keresztségi fogadalmukat újították meg a betegek. Közel 70 idős, és beteg részesült a szentségfelvételben.
A betegek szentsége megerősít az Istenben vetett bizalomban, erőt ad a kísértések ellen, és alkalmassá tesz arra, hogy a betegséget erős lélekkel viseljük, sőt küzdjünk egészségünkért.

A szentmise végén a plébániára invitáltuk vendégeinket. Ott magunk sütötte süteménnyel, és az általunk előkészített kis műsorral kedveskedtünk. Műsorunk összeállításában a Harmónia énekkar volt segítségünkre.

Befejezésül szeretném megköszönni, hogy elfogadták meghívásunkat, remélem jövőre ismét lehetőségünk lesz ismét erre az örömteli találkozásra.

Isten tanítson meg minket, hogy tiszteljük az időseket.
Az Ő emlékezetükben van a nép jövője.
/Ferenc pápa/

Molnárné Bécsi Margit, karitász vezető

Share/Save/Bookmark
 

Kedves Szülők, Gyerekek!

Évnyitó ( Veni Sancte) szentmisénket szeptember 14-én, vasárnap, 3/ 4 9-kor tarjuk a bajóti templomban, melyen a Szentlélek segítségét kérjük az előttünk álló tanévhez. Sok szeretettel hívunk minden családot!

Share/Save/Bookmark
 

Hittanos tábor 2014.

Az idei hittanos táborunk témája a Szentháromság volt. A tábor egyes napjain a Szentháromság személyeit ismertük meg.

Első nap (Atya napja):

Reggel 9órakor gyülekeztünk a plébánia előtt, és indultunk Tarjánba az idei táborunk helyére. Mikor megérkeztünk, a nagy csoportvezetők vártak minket és megmutatták melyik házban fogunk lakni a 4nap alatt. Miután mindenki berendezkedett, csoportfoglalkozás volt, hogy megismerhessük egymást. Megkapta minden csapat a nevét, melyet az Atya, a Fiú és a Szentlélek egyes szimbólumairól neveztek el: bárány, hal, galamb, tűz, szív és a kereszt csoportneveket kaptuk. Készítenünk kellett egy csapat táblát és csatakiáltást is, miután megismertük a csoport szimbólum jelentését. Megkaptuk a tarisznyánkat, amibe a fabatkákat gyűjthettük, amit a tábor ideje alatt a különböző feladatokra kaptunk. Miután megismerkedtünk, Moczkó Zsani vezetésével egy közös, vidám játékon vettünk részt, amit egy vicces „kő-papír-ollózás” zárt.

Aztán megérkezett Lojzi atya, aki misét tartott a táborozóknak és elmondta, hogy minden nap kapott egy mottót, a mai napé az Atya volt, ezért a Mennyei Atya gondoskodását, szeretetét állította elénk.

Minden gyerek örömére a mise után számháború következett. A fárasztó játék és a vacsora után sajnos az eső elmosta a tábortüzünket, így ,,táborvizet” raktunk a z ebédlő közepére Attila bácsi ötletének köszönhetően. Barni bácsi segítségével egy fantasztikus bemutatkozós, éneklős játék, majd esti ima zárta a napunkat. Akiket pedig érdekelt a VB döntő az ebédlőben élvezhette a focit.

Második nap (Fiú napja)

Fél 8-kor trombitaszóra ébredhettünk Torma Dávidnak és Sováczki Péternek köszönhetően. 8 órakor reggeli torna várt minket a focipályán Fülöp Kata vezetésével. Ezután elmondtuk a reggeli imánkat és neki láttunk a reggelinek.

Aztán az egész tábor területén egy nagy akadálypályát készítettek nekünk 7 állomással, ahol Jézus életének helyszíneit járhattuk végig.

Ebéd után Ági vezetésével kemény sorverseny következett, ahol mindenki kellő képen elfáradt. A feladatok végére megérkezett a jutalmunk is, szép piros görögdinnye.

Pihenésként Németh Balázs és Moczkó Zsani vezette activityn vehettünk részt, ahol mindenki megpihenhetett egy kicsit.

Este Lojzi atya Szentségimádást tartott és éjjel 11 óráig gyóntatott a tábor területén lévő padon. Eközben a csapatok az Oltáriszentség előtt tölthettek egy kis időt és köszöntet mondhattak valamiért, ami számukra fontos.

Harmadik nap (Szentlélek napja)

A reggeli tornánk a zenés bans jegyében telt. Reggeli után elmentünk összepakolni és elindultunk a zarándokutunkon, ami cseppet sem volt egyszerű. Egy szakaszon imádkoztunk, egy másikon pedig csendben voltunk, a legutolsót pedig mezítláb tettünk meg. Mire elértünk Tarján szívébe a templomhoz, mindenki elfáradt. A templomban Szabó Zoltán atya vetített előadását láttuk, hallottuk a Szentlélekről. Felfedeztük Tarján látványosságait, majd lovas kocsin érkeztünk vissza a táborba. Este megérkezett hozzánk a Pötörke néptánc együttes, akik megtáncoltattak minket, és kipróbálhattuk a hangszereiket.

Negyedik nap (Egyház napja)

A reggeli tornát Attila bácsi az Egyház születésére építette, és mi, kis apostolként éltük át. Reggeli közben megérkezett hozzánk Ildikó néni és berendezte a faházunkat egy kis kézművességre. A csoportvezetők segítségével többféle dolgot lehetett elkészíteni, többek között angyal nyakláncot, többféle karkötőt, spatula repülőt, kétféle ceruzatartót. Mivel Lojzi atyát a bíboros úr elhelyezte plébániáinkról, egy asztal terítőt készítettünk búcsúzásként ajándékba, amin mindenki kézlenyomata rajta van.

Ebéd után elkezdődött a KI? MIT? TUD? Amin tánc, ének, bűvészkedés és versmondás kategóriákban léptünk fel.

Mindezek után elindultunk összepakolni és Lojzi atya egy misével zárta táborunkat. Amit köszönünk szépen: Lotti néninek, Zsuzsa néninek, Kriszti néninek, Katának, Attila bácsinak, Lojzi atyának és a csoportvezetőknek.

Kaptás Boglárka

 

 

Share/Save/Bookmark
 

 

NYÁRI HITTANOS KLUB

Sajnos, amikor befejeződött az elmúlt tanév, a szentmiséről is eltűntek a gyerekek; ám a hittanos klubok során hetente mégis rendszeresen találkoztunk.

Júliusban, az első alkalommal, hittanteremben „ forgószínpad- szerűen” négyféle társasjátékot próbáltunk ki, majd a kinti sorversenyen ügyességünkről, gyorsaságunkról adhattunk számot.

Július közepén, hittanos táborba mentünk sokan, így azon a héten a hittanos klub elmaradt. (A táborról hamarosan beszámolót olvashatunk a Hírlevélben.)

Azonban a nagyok már ekkor készültek, hogy a következő hétfőn egy kis akadályversenyt állítsanak össze számunkra. Több állomáson át vezetett az út, ahol hittanos, szellemi, gyakorlati feladatok vegyesen szerepeltek.

Amikor nem voltak vendégek a plébánián, a nagyteremben mozit rendeztünk be és kivetítőn át néztük meg a Mogyorómeló c. rajzfilmet, megtanulva, elmélyítve belőle a közösség, az összefogás fontosságát.

A kézműves foglalkozás sem maradhatott ki a hittanos klub közül. A délután folyamán gipszfigurát festettünk, majd hűtőmágnest készítettünk belőle; gyertyát díszítettünk; levélnehezéket készítettünk kavicsból decoupage technikával és körmönfonással karkötőt fontunk.

Utolsó előtti találkozásunkon egy nagyszabású torpedó játékkal kezdtünk, majd közösséget formáló körjátékokkal, kosárlabdával fejeztük be a napot. Ebbe a napba már László atya is bekapcsolódott, hogy ismerkedjen a gyerekekkel.

És végül a nyárzáró kerti partin a tábortűznél sütögettünk, beszélgettünk, étkeztünk.

Nagy segítség, hogy a nagyobbak sok-sok segítséget nyújtanak egy-egy hittanos klub megszervezésében, levezetésében, a kisebbek segítésében. Hálás köszönet nekik!

Most pedig, amikor elérkezett az új tanév, a hittanórákon, szentmiséken folytatjuk Isten- és egymás megismerését. Várunk minden gyermeket!


 

Share/Save/Bookmark
 

"2014. augusztus 1-jei hatállyal Szőcs László plébániai kormányzó urat kineveztem a Nyergesújfalui Szent Mihály Plébánia plébánosává,megbízva őt a Bajóti Szent Simon és Júda Plébánia oldallagos ellátásával."

Sok szeretettel köszöntjük László atyát és sok erőt, lelkesedét, Isten áldásos kegyelmét kérjük itteni szolgálatára!

A szentmisében augusztus 3-án, délelőtt 3/4 9-kor köszöntjük, ahova sok szeretettel várunk mindenkit!

Share/Save/Bookmark
 

Július 27-én, szentmisében köszöntük meg Istennek, hogy Lojzi atyát 22 évre közénk küldte.

Hálával emlékezünk személyére, lelkipásztori szolgálatára, amivel a templom- plébánia- és a lelkek építését végezte.Molnár Alajos

Isten áldja, kísérje további útja során!

Az Úr legyen előtted,
hogy a jó utat mutassa neked.
Az Úr legyen melletted,
hogy téged karjába zárjon és megvédjen.
Az Úr legyen mögötted,
hogy megvédjen a Gonosz cselvetésétől.
Az Úr legyen alattad,
hogy felfogjon, ha leesel.
Az Úr legyen tebenned,
hogy megvigasztaljon, ha szomorú vagy.
Az Úr legyen körülötted,
hogy megvédjen, ha mások rád rontanak
Az Úr legyen fölötted,
hogy megáldjon téged.
Így áldjon meg téged a jóságos Isten,
ma, holnap és minden időben.
Ámen.

Share/Save/Bookmark
 

Hittanos Klub 2014

Share/Save/Bookmark
 

Több éves hagyomány, hogy pünkösd ünnepén egyházközségünk fiataljai és idősebbjei összegyűlnek, együtt ünnepelve az Egyház születésnapját.

Ezért hívjuk és várjuk az egész családot 2014. június 8-án, Pünkösdvasárnap, egyházközségünk közös ünnepére. Ekkor tartjuk tanévzáró szentmisénket is.

A pünkösdi ünnep délután 4-kor a plébánia udvarán szabadtéri szentmisével kezdődik.

(Ezen a vasárnapon délelőtt ¾ 9-kor nem lesz szentmise)

5 órakor énekes, verses, humoros jelenetekkel ajándékozzuk meg egymást, melyet egyházközségünk hittanosai, fiataljai és az idősebbek mutatnak be. Ezután lehetőség van kötetlen beszélgetésre, játékra.

Kérjük, hogy a kínálni valóhoz egy- egy tálca süteménnyel járuljanak hozzá a családok.


 

Share/Save/Bookmark
 

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 7

Bejelentkezés

Üdvözöljük a BajótiPlébánia.hu weboldalon!